Welkom bij BeterBeest Dierenartsen

Werkt uw vlooienmiddel wel? Vaak niet!

Het lijkt wel alsof er een echte vlooienplaag heerst in Amersfoort. Nog nooit kregen we zoveel nieuwe patiëntjes die onder de vlooien zaten. En allemaal kregen ze een vlooienmiddel – maar dan eentje dat gewoon niet werkt. En daarvan worden er heel veel verkocht. Let dus op!

Kijkt u eens kritisch naar uw doosje vlooiendruppels. Of is het een pil, of een poedertje? Wat zit er eigenlijk aan werkzame stof in? En doet dat überhaupt wel iets?

Er worden vlooienmiddelen verkocht die totaal niets doen. Kubusjes schapenvet met knoflook, waarop staat “Weg met vlooien en teken!” – lekker makkelijk, dat zegt helemaal niets! Zelfs kralenkettingen worden verkocht alsof ze vlooien zouden wegjagen – kolder, natuurlijk!

Wat staat er nou precies op die verpakking? Een poedertje met kruiden erin dat belooft dat de geur “vlooien op een afstand” houdt. Welke afstand is dat dan? Is dat aangetoond? De verpakking zegt er verder niks over. Ter vergelijking, dit staat er in de bijsluiter van onze Credelio (die wél werkt): “Dit diergeneesmiddel heeft een onmiddellijke en aanhoudende dodende werking gedurende 1 maand voor vlooien (Ctenocephalides felis en C. canis) en teken (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, I. hexagonus en Dermacentor reticulatus).” Kijk, dat is een belofte die hout snijdt. En als een fabrikant dat op de verpakking zet, dan moet hij ook kunnen bewijzen dat het ook echt zo is!

Dus, wat staat er op het doosje met uw vlooienmiddel? Staat er dat het vlooien dood maakt? Nee? Dan maakt het vlooien NIET dood en kunt u uw geld beter uitgeven aan een middel dat wél werkt.

U kunt bij ons terecht voor vlooiendruppel en -pillen die, keihard bewezen, wél werken. We hebben ze altijd op voorraad. 

Heeft u vragen over vlooienbestrijding voor uw hond of kat,  bel ons dan op of stuur een mailtje. We helpen u graag verder.

Voorbeeld: deze “plantaardige druppel” ligt tussen de vlooienmiddelen, maar leest u even mee: de verpakking belooft niets – en dus doet het middel ook niets (ik heb de productnaam onleesbaar gemaakt, want ik heb geen zin om een advokaat op mijn dak te krijgen).


Vlo