Maatregelen Coronovirus

Wij blijven vooralsnog gewoon open om u en uw huisdier te helpen. Het kan zijn dat de deur dicht is, maar dan zijn wij wel gewoon telefonisch beschikbaar!

Ook op onze praktijk moeten we proberen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We vragen uw begrip voor deze maatregelen. Heeft u vragen, stel ze dan gerust.

1.Het open spreekuur wordt tijdelijk opgeschort

Alle behandelingen gaan tot nader orde uitsluitend op afspraak. Dit om te voorkomen dat onze wachtkamer vol komt te zitten. Het kan ook zijn dat we wat eerder sluiten.

2.Slechts één begeleider mee naar de afspraak

Kom alleen met uw huisdier, en laat de kinderen (helaas!) thuis. Voor een euthanasie vragen

wij u met ons te overleggen wie u mee wil nemen.

3. Bel uw afspraak af als u symptomen heeft

Mensen met benauwdheidsklachten, verkoudheid, hoesten, verhoging of koorts vragen wij niet langs te komen. Dit geldt ook voor mensen die in contact zijn geweest met zieken, of in de endemische gebieden zijn geweest (Italië, Spanje, China, Verenigde Staten en andere).

4.Kom op tijd, en vooral niet te vroeg

Wij proberen de afspraken zo te plannen dat u geen andere klanten in de wachtkamer tegenkomt. Kom dus maximaal 5 minuten van tevoren. Maak, als u te vroeg bent, desnoods nog even een ommetje met uw hond. Probeer ook niet te laat te komen!

5.Dier op tafel = eigenaar in de wachtkamer

Bij consulten en vaccinaties zullen wij u vragen om in de wachtkamer te blijven terwijl wij het dier onderzoeken en behandelen. Dit is niet gezellig, dat weten wij, en daar balen wij ook van. Maar het is de enige manier voor ons om afstand te houden.

6. Probeer besmetting tegen te gaan

Betaal contactloos of per pin. Gebruik met het pinnen een pinstokje (staan op de balie). Houd in de wachtkamer 1,5 meter afstand. Ontsmet uw handen met het desinfectiemiddel op onze balie.

7. Laat voer en medicijnen desnoods bezorgen

Vanaf nu kunt u voer en medicijnen telefonisch bij ons bestellen, en wij bezorgen het bij u thuis.

8. Geen consult aan huis

Helaas kunnen wij geen consult aan huis verzorgen. Ook euthanasieën aan huis kunnen wij nu niet doen.

Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren dit type coronavirus kunnen krijgen of een rol spelen in de verspreiding. Meer hierover kunt u lezen in deze link van het RIVM.

Nogmaals: wij vragen uw begrip voor deze drastische maatregelen. Helaas zitten wij net zoveel met de gebakken peren als u. We hopen dan ook dat we er allemaal de schouders onder kunnen zetten, dan kunnen we het coronavirus een poepie laten ruiken!

En natuurlijk wensen wij iedereen die van dichtbij met dit virus te maken krijgt, heel veel sterkte en vooral veel beterschap. Kijk goed naar elkaar om, houd contact en help de mensen die hulp nodig hebben.

Bedankt voor uw begrip!