Zomervakantie 2021

21-06-2021

Ook dit jaar zijn we even dicht voor onze zomervakantie. Van maandag 2 augustus tot en met dinsdag 17 augustus zijn we gesloten.


Tijdens onze vakantiedagen bent u voor dringende zaken van harte welkom bij onze vriendelijke collega’s van Dierenkliniek De Berg aan de Leusderweg 222-B in Amersfoort. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 033 – 4611202.


Voor spoedeisende hulp na sluitingstijd kunt u als vanouds terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden-Nederland. U kunt hen vinden op telefoonnummer 0900 – 222 3000. Hun adresgegevens vindt u terug op onze pagina SPOED.


Vanaf woensdag 18 augustus staan wij weer, helemaal uitgerust, opgefrist en licht gebruind, voor u klaar.


Kat Vaccinatie

Uitbraak  van kattenziekte ten
oosten van Amersfoort

6-8-2020

U heeft het misschien al gelezen op social media: in Harderwijk en Ermelo is kattenziekte uitgebroken. Dat is dus niet in Amersfoort, maar het is wel in de buurt. 


Het gaat om feline panleukopenie, een virusinfectie die het afweersysteem platlegt en zo sterfte bij niet-gevaccineerde katten kan veroorzaken. Het virus is zeer besmettelijk omdat het in diarree van katten wordt uitgescheiden. Zo gaat het als een lopend vuurtje door de buurt. Ook binnenkatten zijn niet veilig, omdat u het onder uw schoenen het huis kunt binnenlopen. Het is dus van belang dat u controleert of de vaccinatie van uw kat nog up-to-date is. Belt u ons als u hierover twijfelt.


Bij BeterBeest zit de vaccinatie tegen kattenziekte in het standaard schema. Kittens worden er op 9 en 12 weken voor gevaccineerd, dan weer op 11 maanden oud, en daarna één keer per drie jaar samen met de jaarlijkse vaccinatie tegen niesziekte. Dit is voldoende om beschermd te zijn.


Het virus veroorzaakt sterfte of ernstige aangeboren afwijkingen bij kittens. Bij volwassen katten kan zomaar plotselinge sterfte optreden. Anders zijn de eerste symptomen sloomheid, niet willen eten, hoge koorts en braken, soms met bloed. Hierna volgt ernstige bloederige of pikzwarte diarree. De kat heeft dan veel buikpijn en is echt doodziek.


Er is geen behandeling mogelijk van kattenziekte, het lichaam moet het virus zelf overwinnen. Een kat kan worden opgenomen in een dierenziekenhuis, waar hij aan een infuus met vocht en medicijnen komt te liggen. Soms heeft het dier zelfs een bloedtransfusie nodig, maar ook dan zijn de overlevingskansen niet hoog.


De enige manier om kattenziekte tegen te gaan is: voorkomen. Een gevaccineerde kat is beschermd tegen kattenziekte en voorkomt ook dat de ziekte verspreid kan worden. Helaas lopen er tegenwoordig veel te veel niet-volledig gevaccineerde katten rond, waardoor deze ziekte heeft kunnen uitbreken.


Als u twijfelt over de gezondheid of vaccinatie van uw kat, neem dan contact met ons op.


Coronavirus

Maatregelen Coronavirus

16-03-2020

Wij blijven vooralsnog gewoon open om u en uw huisdier te helpen. Het kan zijn dat de deur dicht is, maar dan zijn wij wel gewoon telefonisch beschikbaar!


Ook op onze praktijk moeten we proberen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.We vragen uw begrip voor deze maatregelen. Heeft u vragen, stel ze dan gerust.


  1. 1.Het open spreekuur wordt tijdelijk opgeschort

Alle behandelingen gaan tot nader orde uitsluitend op afspraak. Dit om te voorkomen dat onze wachtkamer vol komt te zitten. Het kan ook zijn dat we wat eerder sluiten.


  1. 2.Slechts één begeleider mee naar de afspraak

Kom alleen met uw huisdier, en laat de kinderen (helaas!) thuis. Voor een euthanasie vragen wij u met ons te overleggen wie u mee wil nemen.


3. Bel uw afspraak af als u symptomen heeft

Mensen met benauwdheidsklachten, verkoudheid, hoesten, verhoging of koorts vragen wij niet langs te komen. Dit geldt ook voor mensen die in contact zijn geweest met zieken, of in de endemische gebieden zijn geweest (Italië, Spanje, China, Verenigde Staten en andere).


  1. 4.Kom op tijd, en vooral niet te vroeg

Wij proberen de afspraken zo te plannen dat u geen andere klanten in de wachtkamer tegenkomt. Kom dus maximaal 5 minuten van tevoren. Maak, als u te vroeg bent, desnoods nog even een ommetje met uw hond. Probeer ook niet te laat te komen!


  1. 5.Dier op tafel = eigenaar in de wachtkamer

Bij consulten en vaccinaties zullen wij u vragen om in de wachtkamer te blijven terwijl wij het dier onderzoeken en behandelen. Dit is niet gezellig, dat weten wij, en daar balen wij ook van. Maar het is de enige manier voor ons om afstand te houden.


6. Probeer besmetting tegen te gaan

Betaal contactloos of per pin. Gebruik met het pinnen een pinstokje (staan op de balie). Houd in de wachtkamer 1,5 meter afstand. Ontsmet uw handen met het desinfectiemiddel op onze balie.


7. Laat voer en medicijnen desnoods bezorgen

Vanaf nu kunt u voer en medicijnen telefonisch bij ons bestellen, en wij bezorgen het bij u thuis.


8. Geen consult aan huis

Helaas kunnen wij geen consult aan huis verzorgen. Ook euthanasieën aan huis kunnen wij nu niet doen.


Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren dit type coronavirus kunnen krijgen of een rol spelen in de verspreiding. Meer hierover kunt u lezen in deze link van het RIVM.


Nogmaals: wij vragen uw begrip voor deze drastische maatregelen. Helaas zitten wij net zoveel met de gebakken peren als u. We hopen dan ook dat we er allemaal de schouders onder kunnen zetten, dan kunnen we het coronavirus een poepie laten ruiken!


En natuurlijk wensen wij iedereen die van dichtbij met dit virus te maken krijgt, heel veel sterkte en vooral veel beterschap. Kijk goed naar elkaar om, houd contact en help de mensen die hulp nodig hebben. 

Bedankt voor uw begrip!
Donatie middelen

Wij doneren spullen aan het ziekenhuis.

Heeft u ook nog wat liggen?

23-3-2020

Vandaag zijn wij door onze voorraadkast gestruind en hebben gekeken wat wij allemaal kunnen missen. Wij doneren een flinke voorraad operatiehandschoenen, gezichtsmaskers en huid-ontsmettingsmiddel 


Kijkt u ook nog even in de kast of u iets kunt missen? Het ziekenhuis is er erg blij mee, ze kunnen op dit moment alles gebruiken.Wegwerkzaamheden Hendrik Van Viandenstraat

Onze straat ligt open is weer dicht!

21-1-2020

Na de Bisschopsweg is nu de Hendrik van Viandenstraat aan de beurt. De straat ligt open en het kruispunt ook. Het wordt heel mooi als het klaar is, maar tot dat moment is er helaas even wat overlast.


UPDATE: De straat is weer dicht en is prachtig geworden! Mooie brede stoep, parkeerhaventjes, fietsenbeugels en bomen. We zijn blij dat de Hendrik van Viandenstraat weer in ere hersteld is!Grasaar in oog

Zeer oog? Laat even kijken.

05-09-2019

Soms lijkt iets onschuldig, maar dat kan best nog eens tegenvallen. Zo kwam er gisteren een hond met een zeer oog: rood, tranen, dichtgeknepen. De eigenaar had het al een paar keer schoongemaakt, maar dat heeft niet geholpen.


Grasaar in oog microscoop
Bij het oogonderzoek trof ik een graszaadje in het oog aan, achter het derde ooglid. Samen met assistent Diana heb ik het verwijderd, en meteen leek de stoere witte herder alweer opgelucht: “he he... die is eruit.”


Op de foto’s kunt u zien wat een naar, scherp dingetje het was, met scherpe doorns waarmee het muurvast zat in het oog. Dat was er uit zichzelf natuurlijk nooit uitgekomen, en zou geheid voor een veel ernstiger oogontsteking hebben gezorg!


Dus is er een probleem met een oog... laat het maar even nakijken. Je kan nooit weten. Kiepkantelraam
ZEER BELANGRIJK! Kantelraam = Kattengevaar

11-04-2019

Ze zijn zó handig, die kantelramen, dat staat vast. U heeft frisse lucht en een inbreker kan er niet doorheen. Maar voor uw kat kunnen ze levensgevaarlijk zijn!


Vandaag kregen wij de eerste kat binnen die met een kiepkantelraam had gevochten. Gelukkig viel het voor poes Zoë mee, bij haar raakte alleen de staart bekneld. Na een snelle spoedoperatie mag ze weer naar huis, zij het met een wat kortere staart.


Maar andere katten hebben minder geluk. De Kattenbescherming waarschuwt er al jaren voor, want een kiepkantelraam dat op een kiertje open staat – boven open, onder dicht – is voor katten een manier om muurvast te komen zitten. Hier kunt u de pagina zien maar pas op, het zijn nare foto’s.


Zie de kat op de plaatje bovenaan bij dit artikel: het ziet er misschien wat komisch uit, maar de kat heeft het verschrikkelijk slecht: hij zit klem, heeft veel pijn en bij langere beknelling kunnen zelfs zijn achterpoten afsterven... En dat gaat hij niet overleven. Andere katten komen met hun nek vast te zitten, of met hun borstkas, en hoe hard ze ook spartelen, ze schuiven alleen maar verder naar beneden. Deze katten zullen stikken.


Heeft u dus kiepkantelramen én een kat, zet het dan niet op “boven open”.  Of voorzie het raam van kattenrekjes, zodat ze er niet tussen kunnen komen. Deze kunt u kopen, bijvoorbeeld hier. Een paar handige handen kunnen ze ook zelf maken, van rozengaas of iets dergelijks.


We hopen dat u goed wil opletten en dat er geen ongelukjes meer gebeuren. Want poes Zoë had heel veel geluk, maar misschien heeft die van u dat niet.Paasnijn
We zijn weer een paar dagen
dicht voor de feestdagen
29-03-2019

Het voorjaar is weer aangebroken, en dat betekent dat we weer een paar dagen gaan sluiten. Tijdens deze dagen kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland.


De vrije dagen zijn:

Goede Vrijdag – vrijdag 19 april

Tweede Paasdag – maandag 22 april

Hemelvaart – donderdag 30 en vrijdag 31 mei

Tweede Pinksterdag – maandag 10 juniHond en vos
Ziekte van Carré op de loer?

Controleer de vaccinaties! 13-03-2019

Misschien heeft u het ook gezien op televisie: de Ziekte van Carré, een ernstige hondenziekte, is aangetroffen bij vossen in Duitsland, net over de grens. We hebben al een paar telefoontjes gehad van bezorgde hondeneigenaren die deze uitzendingen gezien hadden.


Natuurlijk zijn we voorzichtig, maar we willen u ook niet nodeloos ongerust maken. De ziekte van Carré – ook wel distemper of hondenziekte genoemd – zit in het normale vaccinatieschema van de hond, zoals wij die bij BeterBeest al sinds jaar en dag toepassen. Als uw hond gewoon elk jaar voor vaccinatie is geweest, dan is uw hond beschermd.


Twijfelt u aan de vaccinatie van uw hond? Pak dan het paspoortje eens uit de lade en kom even langs. Wij kijken dan of uw hond voldoende is gevaccineerd – gratis, uiteraard.


Maakt u zich nog steeds zorgen, bel dan gerust. We helpen u graag.


Maand van het Gebit

Februari is weer gebitsmaand! 21-01-2019

Heel februari is uw dier bij ons welkom voor gebitscontrole! En dat geldt niet alleen voor hond en kat, maar zéker ook voor uw konijn, cavia, muis, fret of welk dier dan ook... Als het maar tanden heeft en door onze deur past.


Gebitjes zijn erg belangrijk. Er lopen veel dieren met kiespijn rond, en u weet vast zelf wel hoe pijnlijk dat is. En zoals de tandarts altijd al zei: “voorkomen is beter dan genezen!”


Wij kunnen voor u een gebitsinspectie doen, en u vertellen of het nodig is om het gebit schoon te maken of te saneren.


Komt u gerust langs voor meer informatie. Wij staan u graag te woord en kunnen u interessant leesmateriaal meegeven. En voor uw hond of kat hebben we een gebitsvriendelijke attentie klaarliggen!Vlooieneitjes

Vlooienseizoen? Tekenseizoen? Nee hoor!
21-01-2019

Vroeger spraken we over een vlooienseizoen en een tekenseizoen. Vlooien waren toen in de winter veel minder actief, en teken zaten onder de grond te overwinteren.


Dat is – helaas – verleden tijd. Wij zien het hele jaar door dieren die werkelijk ónder de vlooien zitten. En waar we vorig jaar in februari een kat hadden met tientallen levende teken op de huid, hebben we nu in december alweer een hond met een teek op de buik gehad.


De termen “vlooienseizoen” en “tekenseizoen” mogen van BeterBeest dus de prullenbak in. Let daarop wanneer u vlooiendruppels koopt, en geef ze het hele jaar door, elke maand. En als u in een gebied komt waar teken zitten (bos, hei of park), doe er dan ook een middel bij om de tekenen aan te pakken.


Vragen? Onze assistent kan u er alles over vertellen.


Op de foto: vlooieneitjes. Ja, zo klein zijn ze, en ze zijn met vele duizenden!9%
De BTW gaat omhoog
28-11-2018

Onze regering heeft beslist dat per 1 januari 2019 het lage BTW-tarief omhoog gaat van 6% naar 9%. Dit tarief geldt onder andere voor levensbehoeften zoals eten en drinken, medicijnen, boeken en sportfaciliteiten. Dat we hier bij BeterBeest niet blij mee zijn, dat moge duidelijk zijn.


Ook wij zijn dus genoodzaakt om onze prijzen te verhogen om dit nieuwe BTW-tarief te verwerken.  We worden dus – helaas – dit jaar wat duurder. Daarom zullen we in 2019 een nieuwe prijslijst op de praktijk ophangen.Vuurwerkangst

Vuurwerkangst: wees er vroeg bij
20-11-2018

Het knallen komt er weer aan. Is uw huisdier ook zenuwachtig, bang of zelfs paniekerig? Neem dan nu contact met ons op.


Vuurwerkangst is te behandelen met een combinatie van medicatie en voedingssupplementen, maar helaas blijft het voor sommige honden nog steeds een probleem. En da’s ook niet zo erg, want zeg nou zelf, de knallers worden ook elk jaar harder!


Bel ons gerust voor advies. We helpen u en uw huisdier graag zo relaxt mogelijk door de jaarwisseling.De guinea pigs lagen bij nachte
Aangepaste openingstijden
met de kerstdagen
06-11-2018

Ook dit jaar gaan wij er weer even een weekje tussenuit rondom de kerstdagen. We zijn daarom van maandag 24 december tot en met dinsdag 1 januari gesloten. Tijdens deze periode kunt u voor spoed terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland op De Uithof in Utrecht, telefoon 0900 - 222 3000.

Meer info vindt u op https://www.diergeneeskunde.nl/klinieken/spoedkliniek/.


Op woensdag 2 januari 2019 staan wij om 09:00 uur weer helemaal uitgefeest voor u klaar.


Controleert u nog even of u goed voorbereid de feestdagen ingaat. Heeft u genoeg voer en medicijnen in huis? Of iets tegen de vuurwerkangst? U kunt ons altijd even bellen op 033 – 82 00 311.


We wensen u alvast gelukkige en veilige feestdagen en we zien u en uw dier graag in goede gezondheid – en heelhuids! – weer verschijnen in het nieuwe jaar.


Brandpunt

Vanavond in Brandpunt+: Armoede & Dierenleed.
12-09-2018

Vanavond kunt u BeterBeest zien op TV. Om 21:00 uur heeft Brandpunt+ een uitzending waarin BeterBeest ook gefilmd is. Dieren op een budget, het is best een moeilijk onderwerp, maar wel iets om eens over na te denken.


De omschrijving van de uitzending:

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede doet vergeten. Maar wat als je huisdier ziek wordt? En je net van een uitkering kan rondkomen en absoluut geen tegenvallers kan hebben? Stel je de behandeling uit of misschien maar naar het dierenasiel? Maar moet elke Nederlander wel een huisdier hebben? Liesbeth Staats duikt in de wereld van de onbaatzuchtige dierenartsen en bevlogen vrijwilligers.Bete Dierenarts

Bedankt voor uw stem!
04-10-2018

Vandaag, op dierendag 2018, is de uitslag van de verkiezing voor Dierenarts Van Het Jaar uitgekomen. En wat blijkt? We staan op nummer vijf!


Geen podiumplek dus, maar wat maakt het uit. We hebben maar vier praktijken boven ons staan, en zijn de enige Amersfoortse praktijk in deze top tien. Maakt dat ons tot een geweldige dierenarts, de beste praktijk van Amersfoort?


Nee, natuurlijk niet. Deze lijst draait om stemmers op internet, niet om kwaliteit als dierenarts. Er zijn wel meer goeie dierenartsen in Amersfoort. Maar wij zijn hartstikke blij dat er zoveel mensen op ons hebben gestemd, want dat is een blijk van waardering voor ons kleine praktijkje. Maar we gaan natuurlijk niet naast onze schoenen lopen.


Dat wij, met ons idealistische concept, boven in de landelijke lijst terecht zijn gekomen, dat is natuurlijk een leuke opsteker. Maar wij wanen ons niet groter dan we zijn. Wij blijven ons erop richten om de gezondheid van uw dier een zo menselijk mogelijk gezicht te geven, en om onze praktijk toegankelijk  te houden voor mensen uit alle lagen van de bevolking.


Dat is onze missie, en dat doen we nu al vijf jaar met veel plezier. Dat u dat waardeert, vinden we erg fijn. En daarom bedanken wij u voor uw stem.Gewichtstabel

Bijna de helft van de Nederlanders is te dik. 12-09-2018

Wist u dat dit niet alleen voor mensen geldt maar ook voor huisdieren? We zien steeds meer huisdieren met overgewicht en dit vormt ook bij dieren risico's voor de gezondheid.


Enkele voorbeelden van gezondheidsrisico's bij huisdieren met overgewicht zijn:

  1. Diabetes. Een dier met overgewicht heeft tot 4 keer meer kans om suikerziekte te ontwikkelen.

  2. Gewrichtsproblemen. Doordat te dikke dieren meer gewicht met zich mee moeten slepen, slijten hun gewrichten sneller.

  3. Vacht- en huidproblemen. Te dikke katten kunnen hun vacht slecht of helemaal niet onderhouden waardoor ze vacht- en huidproblemen ontwikkelen.

  4. Vitaminetekorten. Te dikke cavia's en konijnen kunnen slecht bij hun achterste. Dit is van belang omdat zij dagelijks hun blindedarm keuteltjes op moeten eten om alle nodige vitaminen binnen te krijgen.


Het gewicht van een huisdier zegt niet altijd alles. Het is veel belangrijker om het dier goed te bekijken en te voelen. Zo moet een huisdier, net als een mens, altijd een taille hebben.
Vind u het moeilijk te bepalen of uw huisdier op goed gewicht is, kom dan gerust eens langswandelen met dier. We geven u gratis advies en tips om uw huisdier gezond te houden.

NIEUW!
online afspraak
maken
Klik hieronder op 
de kop van
Vetstoria

Privacyverklaring
25-05-2018

Omdat ook wij ons aan de nieuwe Europese Algemene Verordering Gegevensbescherming moeten houden, kunt u vanaf nu onze privacyverklaring inzien op deze pagina.


Heeft u vragen over ons privacybeleid, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen!

Klik hier voor het nieuwsarchief van BeterBeest.

 

Bel ons!

033 – 8200 311


Adres:

Hendrik van
Viandenstraat 33


3817 AA  Amersfoort

Voorjaarsfeestdagen
gesloten?
klik hier
voor de dagen dat we
dicht zijn. ONLINE_AFSPRAAK_MAKEN.html
Het is weer tijd voor de
Zomervakantie!
Van 2 tot en met 17 augustus zijn we gesloten