BeterBeest Dierenartsen
 
 
 
De Hendrik van Viandenstraat ligt open

Onze straat ligt open!

21-1-2020

Na de Bisschopsweg is nu de Hendrik van Viandenstraat aan de beurt. De straat ligt open en het kruispunt ook. Het wordt heel mooi als het klaar is, maar tot dat moment is er helaas even wat overlast.


Klik hier voor een kaartje waarop u kunt zien hoe u met de auto in de Hendrik van Viandenstraat kunt komen. U kunt uw auto nog steeds op het parkeerplaatsje schuin tegenover de praktijk zetten, maar u moet dan even een stukje omlopen.


Komt u lopend? Dan is het niet zo’n probleem. De voetpaden zijn weer gewoon bereikbaar. U kunt ons natuurlijk altijd even bellen, we vertellen u dan de actuele situatie en leiden u met plezier naar onze voordeur.Een graszaadje uit het oog van een witte herder

Zeer oog? Laat even kijken.

05-09-2019

Soms lijkt iets onschuldig, maar dat kan best nog eens tegenvallen. Zo kwam er gisteren een hond met een zeer oog: rood, tranen, dichtgeknepen. De eigenaar had het al een paar keer schoongemaakt, maar dat heeft niet geholpen.


Close-up van een graszaadje uit het oog van een witte herder
Bij het oogonderzoek trof ik een graszaadje in het oog aan, achter het derde ooglid. Samen met assistent Diana heb ik het verwijderd, en meteen leek de stoere witte herder alweer opgelucht: “he he... die is eruit.”


Op de foto’s kunt u zien wat een naar, scherp dingetje het was, met scherpe doorns waarmee het muurvast zat in het oog. Dat was er uit zichzelf natuurlijk nooit uitgekomen, en zou geheid voor een veel ernstiger oogontsteking hebben gezorg!


Dus is er een probleem met een oog... laat het maar even nakijken. Je kan nooit weten. Katten en kiepkantelramen = oppassen
ZEER BELANGRIJK! Kantelraam = Kattengevaar

11-04-2019

Ze zijn zó handig, die kantelramen, dat staat vast. U heeft frisse lucht en een inbreker kan er niet doorheen. Maar voor uw kat kunnen ze levensgevaarlijk zijn!


Vandaag kregen wij de eerste kat binnen die met een kiepkantelraam had gevochten. Gelukkig viel het voor poes Zoë mee, bij haar raakte alleen de staart bekneld. Na een snelle spoedoperatie mag ze weer naar huis, zij het met een wat kortere staart.


Maar andere katten hebben minder geluk. De Kattenbescherming waarschuwt er al jaren voor, want een kiepkantelraam dat op een kiertje open staat – boven open, onder dicht – is voor katten een manier om muurvast te komen zitten. Hier kunt u de pagina zien maar pas op, het zijn nare foto’s.


Zie de kat op de plaatje bovenaan bij dit artikel: het ziet er misschien wat komisch uit, maar de kat heeft het verschrikkelijk slecht: hij zit klem, heeft veel pijn en bij langere beknelling kunnen zelfs zijn achterpoten afsterven... En dat gaat hij niet overleven. Andere katten komen met hun nek vast te zitten, of met hun borstkas, en hoe hard ze ook spartelen, ze schuiven alleen maar verder naar beneden. Deze katten zullen stikken.


Heeft u dus kiepkantelramen én een kat, zet het dan niet op “boven open”.  Of voorzie het raam van kattenrekjes, zodat ze er niet tussen kunnen komen. Deze kunt u kopen, bijvoorbeeld hier. Een paar handige handen kunnen ze ook zelf maken, van rozengaas of iets dergelijks.


We hopen dat u goed wil opletten en dat er geen ongelukjes meer gebeuren. Want poes Zoë had heel veel geluk, maar misschien heeft die van u dat niet.Vrolijk pasen!
We zijn weer een paar dagen
dicht voor de feestdagen
29-03-2019

Het voorjaar is weer aangebroken, en dat betekent dat we weer een paar dagen gaan sluiten. Tijdens deze dagen kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland.


De vrije dagen zijn:

Goede Vrijdag – vrijdag 19 april

Tweede Paasdag – maandag 22 april

Hemelvaart – donderdag 30 en vrijdag 31 mei

Tweede Pinksterdag – maandag 10 juniFrank en Frey
Ziekte van Carré op de loer?

Controleer de vaccinaties! 13-03-2019

Misschien heeft u het ook gezien op televisie: de Ziekte van Carré, een ernstige hondenziekte, is aangetroffen bij vossen in Duitsland, net over de grens. We hebben al een paar telefoontjes gehad van bezorgde hondeneigenaren die deze uitzendingen gezien hadden.


Natuurlijk zijn we voorzichtig, maar we willen u ook niet nodeloos ongerust maken. De ziekte van Carré – ook wel distemper of hondenziekte genoemd – zit in het normale vaccinatieschema van de hond, zoals wij die bij BeterBeest al sinds jaar en dag toepassen. Als uw hond gewoon elk jaar voor vaccinatie is geweest, dan is uw hond beschermd.


Twijfelt u aan de vaccinatie van uw hond? Pak dan het paspoortje eens uit de lade en kom even langs. Wij kijken dan of uw hond voldoende is gevaccineerd – gratis, uiteraard.


Maakt u zich nog steeds zorgen, bel dan gerust. We helpen u graag.


Tandjes poetswoefen!

Februari is weer gebitsmaand! 21-01-2019

Heel februari is uw dier bij ons welkom voor gebitscontrole! En dat geldt niet alleen voor hond en kat, maar zéker ook voor uw konijn, cavia, muis, fret of welk dier dan ook... Als het maar tanden heeft en door onze deur past.


Gebitjes zijn erg belangrijk. Er lopen veel dieren met kiespijn rond, en u weet vast zelf wel hoe pijnlijk dat is. En zoals de tandarts altijd al zei: “voorkomen is beter dan genezen!”


Wij kunnen voor u een gebitsinspectie doen, en u vertellen of het nodig is om het gebit schoon te maken of te saneren.


Komt u gerust langs voor meer informatie. Wij staan u graag te woord en kunnen u interessant leesmateriaal meegeven. En voor uw hond of kat hebben we een gebitsvriendelijke attentie klaarliggen!Lekker bij een heeeeel klein ontbijtje

Vlooienseizoen? Tekenseizoen? Nee hoor!
21-01-2019

Vroeger spraken we over een vlooienseizoen en een tekenseizoen. Vlooien waren toen in de winter veel minder actief, en teken zaten onder de grond te overwinteren.


Dat is – helaas – verleden tijd. Wij zien het hele jaar door dieren die werkelijk ónder de vlooien zitten. En waar we vorig jaar in februari een kat hadden met tientallen levende teken op de huid, hebben we nu in december alweer een hond met een teek op de buik gehad.


De termen “vlooienseizoen” en “tekenseizoen” mogen van BeterBeest dus de prullenbak in. Let daarop wanneer u vlooiendruppels koopt, en geef ze het hele jaar door, elke maand. En als u in een gebied komt waar teken zitten (bos, hei of park), doe er dan ook een middel bij om de tekenen aan te pakken.


Vragen? Onze assistent kan u er alles over vertellen.


Op de foto: vlooieneitjes. Ja, zo klein zijn ze, en ze zijn met vele duizenden!Hoeveel procent?!
De BTW gaat omhoog
28-11-2018

Onze regering heeft beslist dat per 1 januari 2019 het lage BTW-tarief omhoog gaat van 6% naar 9%. Dit tarief geldt onder andere voor levensbehoeften zoals eten en drinken, medicijnen, boeken en sportfaciliteiten. Dat we hier bij BeterBeest niet blij mee zijn, dat moge duidelijk zijn.


Ook wij zijn dus genoodzaakt om onze prijzen te verhogen om dit nieuwe BTW-tarief te verwerken.  We worden dus – helaas – dit jaar wat duurder. Daarom zullen we in 2019 een nieuwe prijslijst op de praktijk ophangen.Vuurwerk is eng

Vuurwerkangst: wees er vroeg bij
20-11-2018

Het knallen komt er weer aan. Is uw huisdier ook zenuwachtig, bang of zelfs paniekerig? Neem dan nu contact met ons op.


Vuurwerkangst is te behandelen met een combinatie van medicatie en voedingssupplementen, maar helaas blijft het voor sommige honden nog steeds een probleem. En da’s ook niet zo erg, want zeg nou zelf, de knallers worden ook elk jaar harder!


Bel ons gerust voor advies. We helpen u en uw huisdier graag zo relaxt mogelijk door de jaarwisseling.Vrolijk kerstcaafje!
Aangepaste openingstijden
met de kerstdagen
06-11-2018

Ook dit jaar gaan wij er weer even een weekje tussenuit rondom de kerstdagen. We zijn daarom van maandag 24 december tot en met dinsdag 1 januari gesloten. Tijdens deze periode kunt u voor spoed terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland op De Uithof in Utrecht, telefoon 0900 - 222 3000.

Meer info vindt u op https://www.diergeneeskunde.nl/klinieken/spoedkliniek/.


Op woensdag 2 januari 2019 staan wij om 09:00 uur weer helemaal uitgefeest voor u klaar.


Controleert u nog even of u goed voorbereid de feestdagen ingaat. Heeft u genoeg voer en medicijnen in huis? Of iets tegen de vuurwerkangst? U kunt ons altijd even bellen op 033 – 82 00 311.


We wensen u alvast gelukkige en veilige feestdagen en we zien u en uw dier graag in goede gezondheid – en heelhuids! – weer verschijnen in het nieuwe jaar.


Het brandt

Vanavond in Brandpunt+: Armoede & Dierenleed.
12-09-2018

Vanavond kunt u BeterBeest zien op TV. Om 21:00 uur heeft Brandpunt+ een uitzending waarin BeterBeest ook gefilmd is. Dieren op een budget, het is best een moeilijk onderwerp, maar wel iets om eens over na te denken.


De omschrijving van de uitzending:

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede doet vergeten. Maar wat als je huisdier ziek wordt? En je net van een uitkering kan rondkomen en absoluut geen tegenvallers kan hebben? Stel je de behandeling uit of misschien maar naar het dierenasiel? Maar moet elke Nederlander wel een huisdier hebben? Liesbeth Staats duikt in de wereld van de onbaatzuchtige dierenartsen en bevlogen vrijwilligers.Wat leuk!

Bedankt voor uw stem!
04-10-2018

Vandaag, op dierendag 2018, is de uitslag van de verkiezing voor Dierenarts Van Het Jaar uitgekomen. En wat blijkt? We staan op nummer vijf!


Geen podiumplek dus, maar wat maakt het uit. We hebben maar vier praktijken boven ons staan, en zijn de enige Amersfoortse praktijk in deze top tien. Maakt dat ons tot een geweldige dierenarts, de beste praktijk van Amersfoort?


Nee, natuurlijk niet. Deze lijst draait om stemmers op internet, niet om kwaliteit als dierenarts. Er zijn wel meer goeie dierenartsen in Amersfoort. Maar wij zijn hartstikke blij dat er zoveel mensen op ons hebben gestemd, want dat is een blijk van waardering voor ons kleine praktijkje. Maar we gaan natuurlijk niet naast onze schoenen lopen.


Dat wij, met ons idealistische concept, boven in de landelijke lijst terecht zijn gekomen, dat is natuurlijk een leuke opsteker. Maar wij wanen ons niet groter dan we zijn. Wij blijven ons erop richten om de gezondheid van uw dier een zo menselijk mogelijk gezicht te geven, en om onze praktijk toegankelijk  te houden voor mensen uit alle lagen van de bevolking.


Dat is onze missie, en dat doen we nu al vijf jaar met veel plezier. Dat u dat waardeert, vinden we erg fijn. En daarom bedanken wij u voor uw stem.O lawd he comin

Bijna de helft van de Nederlanders is te dik. 12-09-2018

Wist u dat dit niet alleen voor mensen geldt maar ook voor huisdieren? We zien steeds meer huisdieren met overgewicht en dit vormt ook bij dieren risico's voor de gezondheid.


Enkele voorbeelden van gezondheidsrisico's bij huisdieren met overgewicht zijn:

  1. Diabetes. Een dier met overgewicht heeft tot 4 keer meer kans om suikerziekte te ontwikkelen.

  2. Gewrichtsproblemen. Doordat te dikke dieren meer gewicht met zich mee moeten slepen, slijten hun gewrichten sneller.

  3. Vacht- en huidproblemen. Te dikke katten kunnen hun vacht slecht of helemaal niet onderhouden waardoor ze vacht- en huidproblemen ontwikkelen.

  4. Vitaminetekorten. Te dikke cavia's en konijnen kunnen slecht bij hun achterste. Dit is van belang omdat zij dagelijks hun blindedarm keuteltjes op moeten eten om alle nodige vitaminen binnen te krijgen.


Het gewicht van een huisdier zegt niet altijd alles. Het is veel belangrijker om het dier goed te bekijken en te voelen. Zo moet een huisdier, net als een mens, altijd een taille hebben.
Vind u het moeilijk te bepalen of uw huisdier op goed gewicht is, kom dan gerust eens langswandelen met dier. We geven u gratis advies en tips om uw huisdier gezond te houden.


Ferkansie!
We gaan weer op vakantie!
11-06-2018

Ook dit jaar gaat BeterBeest weer even lekker met de voetjes in de zee, de achtertuin of het heidezand. Dus zijn wij gesloten van woensdag 8 augustus tot en met vrijdag 24 augustus.


Tijdens onze vakantiedagen bent u voor dringende zaken van harte welkom bij onze vriendelijke collega’s van Dierenkliniek De Berg aan de Leusderweg 222-B in Amersfoort. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 033 – 4611202.


Voor spoedeisende hulp na sluitingstijd kunt u als vanouds terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden-Nederland. U kunt hen vinden op telefoonnummer 0900 – 222 3000. Hun adresgegevens vindt u terug op onze pagina SPOED.


Vanaf maandag 27 augustus staan wij weer, helemaal uitgerust, opgefrist en licht gebruind, voor u klaar.


Wat was Dengel toch een lief popje

Privacyverklaring
25-05-2018

Omdat ook wij ons aan de nieuwe Europese Algemene Verordering Gegevensbescherming moeten houden, kunt u vanaf nu onze privacyverklaring inzien op deze pagina.


Heeft u vragen over ons privacybeleid, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen!

Klik hier voor het nieuwsarchief van BeterBeest.

 

Bel ons!

033 – 8200 311


Adres:

Hendrik van
Viandenstraat 33


3817 AA  Amersfoort

Omrijden geblazen!
Let op!
OMLEIDING!

Ons kruispunt ligt open
en dus moet u voor ons
eventjes omrijden. 

Klik hier voor 
de nieuwe routeContact.html
 
De sociale dierenarts voor iedereen